Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Για την επίθεση στον "Στολίσκο της Ελευθερίας"


Το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ χτυπά δολοφονικά το κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό



Σήμερα τα ξημερώματα ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε με πραγματικά πυρά στα πλοία της διεθνούς αποστολής αλληλεγγύης «Στόλος της Ελευθερίας» που προσπαθούσε έμπρακτα να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια.
Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης, που εξαπολύθηκε ενόσω η νηοπομπή βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, ήταν η εν ψυχρώ δολοφονία και τον τραυματισμό δεκάδων ακτιβιστών μελών του κινήματος Ελεύθερη Γάζα, η αιχμαλωσία εκατοντάδων και η αρπαγή των πλοίων τους.
Με αυτή την άνανδρη δολοφονική επίθεση και πειρατεία του κράτους του Ισραήλ γράφτηκε ακόμη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού.
Ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας είναι παράνομος, οδηγεί στην πείνα και το θάνατο αθώους ανθρώπους, προσβάλει τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η «ανοχή» της «διεθνούς κοινότητας» και ιδιαίτερα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Όλοι αυτοί φέρουν την ίδια ευθύνη γιατί στηρίζουν δεκαετίες τώρα την πολιτική της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.
Ευθύνη φέρει και η ελληνική κυβέρνηση η οποία παρακολουθούσε απαθής, κρατώντας επί της ουσίας ίσες αποστάσεις, την πολεμική επίθεση εναντίων και ελλήνων πολιτών που συμμετείχαν στον «Στόλο της Ελευθερίας» και την κατάληψη ελληνικών πλοίων μέσα στα διεθνή ύδατα. Η στάση αυτή δεν μας εκπλήσσει, καθώς το ελληνικό κράτος σύρεται σε συμμετοχή σε ΝΑΤΟ και Ευρωστρατό, εξυπηρετώντας πολιτικές του κεφαλαίου, των ΗΠΑ και της Ε.Ε.
«Κατόπιν εορτής» (μετά τη σφαγή) αναγκάστηκε να διακόψει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούσε με τον ισραηλινό στρατό, την ίδια στιγμή που αυτός διέπραττε ένα ακόμη έγκλημα.

Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού κράτους
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των πλοίων
Να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας
Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό
Ενίσχυση του διεθνούς κινήματος συμπαράστασης
Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου