Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Κείμενο - Απεργία 20 Μαΐου 2010

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Η ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου, ενάντια στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, εντείνεται με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Η σύνταξη, σαν κοινωνικό δικαίωμα, καταργείται και μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. Η επίκληση της «χρεοκοπίας» των Ταμείων είναι απλώς ένα πρόσχημα.
Όπως πρόσχημα είναι η επίκληση της «χρεοκοπίας» της χώρας, για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης, τη μείωση των επιδομάτων στο δημόσιο, το πάγωμα των μισθών και συντάξεων, τις συνεχείς αυξήσεις του Φ.Π.Α. και των άλλων φόρων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού, τη μείωση των αποζημιώσεων και της αμοιβής υπερωριών, την απελευθέρωση των απολύσεων, όλων αυτών των βάρβαρων μέτρων που επιβάλει η τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και υλοποιεί με προθυμία αλλά και δουλικότητα η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Δεν νοιάζονται για τα Ταμεία, δεν νοιάζονται για τις συντάξεις. Το αντίθετο μάλιστα. Ο μοναδικός στόχος τους είναι η αφαίρεση μιας ακόμη κατάκτησης του λαού. Δηλαδή, της επιστροφής -με τη σύνταξη- ενός μόνο μέρους από τον πλούτο που μας κλέβει η εργοδοσία καθημερινά.
Στο καλάθι αυτών των ανατροπών έρχονται να φορτώσουν και το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που με τη σειρά του οξύνει τη βαρβαρότητα τη αστικής πολιτικής, αφού προβλέπει:
ü  την καταβολή από το κράτος μόνο της «βασικής σύνταξης», ενός προνοιακού δηλαδή επιδόματος που θα ανέρχεται το πολύ σε 360 ευρώ.
ü  τη δραστική μείωση της «ανταποδοτικής σύνταξης» λόγω υπολογισμού της με μειωμένους συντελεστές και σε αναφορά με τους μισθούς όλου του εργασιακού βίου.
ü  την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ειδικά για τις γυναίκες και του συνολικού εργάσιμου χρόνου. Με βάση τους μειωμένους συντελεστές και την ποινή πρόωρης συνταξιοδότησης κανείς δεν θα βγαίνει στη σύνταξη πριν συμπληρώσει το 65ο έτος και τα 40 χρόνια υπηρεσίας.
ü  την εξίσωση των ταμείων προς τα κάτω με την ενοποίηση των κλάδων κύριας ασφάλισης σε τρεις (μισθωτών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων)
ü  την υποβάθμιση του κλάδου περίθαλψης.
ü  την περικοπή της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών.
ü  την πλήρη –τελικά- απαξίωση της σύνταξης η οποία με την ανεργία που καλπάζει, τις ελαστικές σχέσεις και τη μαύρη εργασία που επεκτείνονται, θα είναι για πολλούς ένα άπιαστο όνειρο.
Θέλουν να μας πείσουν ότι η κατάσταση που η εξουσία του κεφαλαίου έχει δημιουργήσει, θα «λυθεί» μόνο αν η αφαίμαξη του λαού φτάσει στο απροχώρητο, αν ο λαός αναγκαστεί να ζει στον εργασιακό μεσαίωνα, «για το καλό του», και αν μπροστά στο κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής επικρατήσει η ησυχία, η τάξη και η ασφάλεια.
Εμείς λέμε πως ο λαός δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος στην εξαθλίωσή του. Δεν πρόκειται να έχουν καμία κοινωνική συναίνεση. Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, τα συμφέροντα της θιγόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες.
Το δίπτυχο εθνική ενότητα και ταξική συνεργασία που θέλησαν να περάσουν απέτυχε, πράγμα που έδειξαν οι μαζικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, συνταξιούχων και νέων το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα την πολύ μαχητική διαδήλωση της 5ης Μάη.
Έτσι θα απαντήσουμε και τώρα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που ακολουθεί το δρόμο που της χαράζουν Δ.Ν.Τ. και ΕΕ χωρίς καν να υπολογίζει το αστικό κοινοβούλιο (τροπολογία Παπακωνσταντίνου).
Η αφαίρεση των κατακτήσεών μας, η υπονόμευση του δικού μας μέλλοντος μα και των ακόλουθων γενιών θα αποτραπούν μόνο αν τα μπλοκάρουμε εμείς με ανυποχώρητους, δυναμικούς και αυτοοργανωμένους αγώνες, με γενικές απεργίες και διαδηλώσεις, ενάντια σε κάθε γραφειοκρατική λογική που απαντάται κυρίαρχα στις υποταγμένες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Η αλληλεγγύη είναι σύμμαχος της δύναμης που όλοι και όλες έχουμε, για να σταθούμε απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο, για να σταματήσουμε την επίθεση, να αντισταθούμε στα βάρβαρα μέτρα και να αντεπιτεθούμε για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Ο λαός θα βαδίσει μπροστά και ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας και υποδούλωσης.
Μαζικοποιούμε τον αγώνα, αντιστεκόμαστε και παλεύουμε
- ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, για την υπεράσπιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης
- ενάντια στην επίθεση Δ.Ν.Τ.- Ε.Ε. - κεφαλαίου,
- ενάντια στη κρατική τρομοκρατία και καταστολή.

ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ - ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ-10.30πμ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου