Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 15/12/2010

ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ - ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Προσυγκέντρωση 10:00 π.μ. έξω απ’ τη Νομαρχία

Πραγματικός οδοστρωτήρας τα νέα νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (44 μέχρι το Μάρτη!!), για να υλοποιήσει τις επιλογές του κεφαλαίου και της Τρόικας. Δεν θα αφή-σουν τίποτε όρθιο: εργασιακές σχέσεις, μισθοί, συντάξεις, περίθαλψη, συνδικαλιστικές ελευθερίες. Όλα όσα κέρδισε ο εργαζόμενος λαός μέσα από αγώνες θέλουν να τα ισοπεδώ-σουν, να τα εξαφανίσουν.
• Αυτό το στόχο εξυπηρετούν οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η μείωση του μεροκάματου μέσα από επιχειρησιακές-ατομικές συμβάσεις, η συρρίκνωση των αποζημιώσεων απόλυσης, η μεγαλύτερη απελευθέρωση των απολύσεων, η χείριστη εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας, είναι τρανές αποδείξεις της ουσίας της αντιδραστικής αυτής πολιτικής: «Τα πάντα για το κεφάλαιο!!!»
• Την ίδια στιγμή που μεγαλώνει η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος. Με το κόστος των υπηρεσιών (εισιτήρια, τιμολόγια), το πετρέλαιο θέρμανσης, τους κάθε λογής φόρους και τα είδη πρώτης ανάγκης να αυξάνονται δραματικά. Με την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την ασφάλιση και την περίθαλψη να γίνονται όλο και πιο άπιαστα για το λαό και τα παιδιά του.
• Την ίδια στιγμή που η ανεργία φουντώνει, χιλιάδες εργάτες πετιούνται στο δρόμο, ενώ δεκάδες χιλιάδες αναμένεται να προστεθούν άμεσα στις ουρές των ανέργων μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Είναι πλέον φανερό ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς, με τους αγώνες μας. Για το λαό και τους εργαζόμενους η υπόθεση του αγώνα είναι ζήτημα επιβίωσης! Γι’ αυτό και πρέπει να τον πάρουμε στα δικά μας χέρια! Ενισχύοντας τη δράση στα σωματεία μας, συγκροτώντας επιτροπές αγώνα στον κλάδο, στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά. Δυναμώνοντας το συντονισμό και την αλληλεγγύη. Ενάντια στη λογική της ανάθεσης που έχει οδηγήσει στη διάλυση του εργατικού κινήματος.
Για να βάλουμε στην άκρη την ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που αποτελεί εχθρό της εργατικής τάξης, σοβαρό ανάχωμα στο ξεδίπλωμα των εργατικών αγώνων και των αντιστάσεων.
Οι εργαζόμενοι οφείλουμε να πιστέψουμε στη δύναμή μας, στη δύναμη των αγώνων μας. Η απεργία στις 15 του Δεκέμβρη είναι μια ευκαιρία για να το βροντοφωνάξουμε. Για να ενώσουμε τις φωνές μας με τις φωνές των εργαζομένων και της νεολαίας στην Ευρώπη που αγωνίζονται ενάντια στη νέα καπιταλιστική επιδρομή.
Για να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων της περασμένης άνοιξης. Για ένα νέο ξεκίνημα αποφασιστικών αγώνων, με επιμονή και συνέχεια. Για την οικοδόμηση ενός ισχυρού μετώπου αντίστασης των εργαζομένων. Για την ανατροπή του αντιδραστικού μνημονίου και της αντιλαϊκής επιδρομής.

Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης

Συνέλευση της Πρωτοβουλίας αμέσως μετά την πορεία στο Εργατικό Κέντρο
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης είναι μια ανοιχτή πρωτοβουλία εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών που λειτουργεί με συνελεύσεις, προσπαθώντας να συμβάλει στην ανάπτυξη των αγώνων, της λαϊκής αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου