Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Διαμαρτυρία για τις αυξήσεις στον ΟΑΣΘ απο τους “Επιβάτες Θεσσαλονίκης”

       Μέλη της κίνησης πολιτών “Επιβάτες Θεσσαλονίκης” διαμαρτυρήθηκαν χθες εκτός και εντός του γραφείου του υφυπουργού Μεταφορών Σπύρου Βούγια για τις αυξήσεις των εισιτηρίων που προωθεί ο ΟΑΣΘ.
Το πρωί άνεργοι κατέλαβαν λεωφορείο ζητώντας να μετακινούνται δωρεάν με την αστική συγκοινωνία επιδεικνύοντας την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
      Τη λεωφορειακή αστική γραμμή του “10” κατέλαβαν αιφνιδιαστικά χθες το μεσημέρι δεκάδες μέλη της επιτροπής “Ανέργων Θεσσαλονίκης”, ζητώντας να μετακινούνται δωρεάν με την αστική συγκοινωνία επιδεικνύοντας την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
      Οι άνεργοι, που συμμετέχουν στην επιτροπή “Επιβάτες Θεσσαλονίκης”, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στα εισιτήρια που προωθεί ο ΟΑΣΘ από την 1η Φεβρουαρίου, επιβιβάστηκαν λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ από στάση στη συμβολή των οδών Μπότσαρη με Παπαναστασίου. Προορισμός τους ήταν η πλατεία Αριστοτέλους, όπου έφτασαν με το λεωφορείο χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο. Παράλληλα, απέκλεισαν και τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων φωνάζοντας συνθήματα κατά των νέων αυξήσεων στα εισιτήρια. Νωρίτερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Μπότσαρη.
       Η επιτροπή “Ανέργων Θεσσαλονίκης” θα συμμετάσχει και στο σημερινό συλλαλητήριο που προγραμματίζεται από την επιτροπή “Ακρίβεια Stop” και τις άλλες θεματικές επιτροπές, στις 11.30 π.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενάντια στις νέες αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων. Οι ακτιβιστές στη συνέχεια θα… εισβάλουν σε διάφορα λεωφορεία του ΟΑΣΘ ζητώντας από τους πολίτες να μην πληρώσουν εισιτήριο.

πηγή: Aγγελιοφόρος της Φανής Σοβιτσλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου