Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Απεργία 11 Μαή


     Για μια ακόμη φορά εκατοντάδες απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και στη συνέχεια έκαναν μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μαζική και αγωνιστική ήταν η παρουσία των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ, με δεδομένη και την επισφαλή θέση τους, ύστερα από την απόφαση της Κυβέρνησης να απεμπλακεί η Αγροτική Τράπεζα από τη καπνοβιομηχανία, που πάντα θεωρούταν ένα από τα φιλέτα του χαρτοφυλακίου της.
     Ιδιαίτερα μαζικό ήταν και το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Αντίστασης. Η Πρωτοβουλία προπαγάνδισε την απεργία με αφίσες και μοίρασμα προκηρύξεων σε διάφορους εργασιακούς χώρους, στην αγορά και κατά τη διάρκεια της κατάληψης που έκανε το σωματείο της ΣΕΚΑΠ στην Εφορία και πραγματοποίησε προσυγκέντρωση έξω από την παλιά Νομαρχία. Οι αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές, που συγκρότησαν το μπλοκ της, έδωσαν με πιο οργανωμένο τρόπο αυτή τη φορά, τον αγωνιστικό τόνο τόσο στη συγκέντρωση, όσο και στην πορεία, με συνθήματα που καταδίκαζαν την πολιτική κυβέρνησης-τρόικας και τους εργατοπατέρες και αναδείκνυαν το δρόμο της λαϊκής οργάνωσης και πάλης.
     Στην απεργιακή συγκέντρωση αναδείχθηκε και το ζήτημα της επικείμενης δίκης δύο συναγωνιστών για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2008, με μοίρασμα προκήρυξης, πανό, τρικάκια και τοποθέτηση από το μικρόφωνο της συγκέντρωσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου