Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΘ 2011


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΔΕΘ


ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Να ξαναπιάσουμε το νήμα του αγώνα, των απεργιών του περασμένου Ιούνη, των μαζικών διαδηλώσεων, των πρωτόγνωρων συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δε μας δίνουν άλλα περιθώρια όλοι αυτοί που βάλθηκαν με περισσή αγριότητα να μας οδηγήσουν στη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Το ΔΝΤ, η ΕΕ, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η κυβέρνησή τους μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ).
  Αυτοί που προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση τους φορτώνοντας όλα τα βάρη στο λαό. Αυτοί που με την ευκαιρία αυτής της κρίσης επιχειρούν να ξεθεμελιώσουν ότι κατακτήθηκε με μακρόχρονους αγώνες.
Δεν είναι τωρινή υπόθεση αυτή η επίθεση, ωστόσο τα δύο τελευταία χρόνια πήρε εφιαλτικές διαστάσεις. Τα συνεχή μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα –συμβόλαια υποταγής στην τρόικα και στο κεφάλαιο- με τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων, το ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου, την αύξηση των φόρων, τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και υγείας, και τις συνεχείς απαιτήσεις -παρόλα αυτά- των «δανειστών» μας για όλο και πιο δυσβάσταχτα μέτρα, δείχνουν ότι το «βαρέλι δεν έχει πάτο». Δείχνουν ότι ο μόνος φραγμός στον κατήφορο της βαρβαρότητας είναι η λαϊκή πάλη.
Δώσαμε τον τελευταίο χρόνο μεγάλες μάχες. Στις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις πλατείες δείξαμε πως μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αν και οι αγώνες αυτοί δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τα αντεργατικά μέτρα, αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για τους νέους ξεσηκωμούς.
Να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη κινήματος, να ενισχύσουμε την οργάνωση σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολεία και σχολές, βάζοντας σαν κεντρικό στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής–αντεργατικής πολιτικής, την ακύρωση όλων των μέτρων κυβέρνησης και Τρόικας.
Οι φετινές κινητοποιήσεις στην Δ.Ε.Θ να γίνουν η αρχή για το ξεδίπλωμα μαζικών και ανυποχώρητων αγώνων λαού και νεολαίας. Με μαζικές πορείες και διαδηλώσεις να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν υποχωρούμε , δεν υποτασσόμαστε.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός :
  • Δεν χρωστάμε τίποτε σε κανέναν.
  • Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους.
  • Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.
  • Μαζικός αγώνας για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε, ΔΝΤ.
Όλοι στην διαδήλωση στη Δ.Ε.Θ το Σάββατο 10/9/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου