Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΟΙ /ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19/10

ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ -ΑΠΕΡΓΙΕΣ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ- 

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

Τα μέτρα τους μας έχουν ήδη παραλύσει. Δεν αντέχουμε άλλο και μας έχει γίνει πλέον βίωμα. Η συνέχεια αναμένεται πιο βάρβαρη από ποτέ. Απολύσεις-εφεδρείες- μισθολογικές περικοπές-χτύπημα στις συντάξεις- κατάργηση συλλογικών συμβάσεων- φορολογικές επιβαρύνσεις-χαράτσια.
Ο λαός όμως αντιστέκεται. Δείχνει πως δε θα επιτρέψει αμαχητί το τσάκισμα της ζωής του. Η 48ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 19/10 και Πέμπτης 20/10 άνοιξε το δρόμο για να εκφραστεί το ποτάμι το ποτάμι της οργής με συλλογικές διαδικασίες. Δεκάδες καταλήψεις δημόσιων φορέων από τους ίδιους τους εργαζόμενους είναι σε εξέλιξη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Καθηγητές και δάσκαλοι κηρύττουν 48 απεργία 19-20/10, Δικηγόροι, τελωνιακοί, εφοριακοί, λιμενεργάτες, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ιδιοκτήτες ταξί, εργαζόμενοι στις μεταφορές, τις τράπεζες, τη δημόσια τηλεόραση και τα ΜΜΕ , σε πολλά νοσοκομεία συζητούν και αποφασίζουν να βγουν στους δρόμους. Η κατάληψη της ΔΕΗ στην Αθήνα δίνει νέες ελπίδες στη μάχη για να μη πληρωθεί το χαράτσι. Ενώ οι εργαζόμενοι στους δήμους και τα υπουργία με συνεχόμενους αποκλεισμούς και καταλήψεις δίνουν έντονο τόνο οργής απέναντι στους κρατούντες.
Το ενθαρρυντικό και αισιόδοξο της περιόδου είναι ότι οι εργαζόμενοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι μόνο αν πάρουν τον αγώνα στα δικά τους χέρια υπάρχει προοπτική για νίκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εργαζόμενοι στις μεταφορές στην Αθήνα (με συνέλευση 2.000 εργαζόμενων) .Κάνουν στη άκρη τους μεγαλοσυνδικαλιστές, συζητούν στα ίσα και αποφασίζουν οι ίδιοι για τις ζωές τους. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ. Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Εργατικό Κέντρο ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να εκφράσουν την ανάγκη μας για αγώνα. Βάζουν απεργίες για το έθιμο και μας στέλνουν στο ξεπούλημα και την ήττα πριν καν αρχίσουμε την μάχη. Ξέρουν καλά τη δουλειά τους αλώστε και το αποδεικνύουν χρόνια τώρα με τη στάση τους.
Μόνο με τις δικές μας δυνάμεις, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι μετανάστες, ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να βρούμε την ελπίδα. ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. 


 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΡΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ



      ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
      ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
     ΤΕΤΑΡΤΗ 19-10 ΣΤΙΣ 10 Κ 30 ΝΟΜΑΡΧΙΑ     (ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ)

τηλ. επικοιν. 6937683076, 6972872216, 6944788029

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου