Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


1Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Να ξαναπιάσουμε το νήμα του αγώνα! Έτσι όπως εκφράστηκε στη 48ωρη του Οκτώβρη και στις παρελάσεις της 28ης. Με τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές και τις καταλήψεις εργασιακών χώρων.
Να πορευτούμε με τους εργάτες της ΡΟΔΟΠΗΣ, της Diana και της ΣΕΚΑΠ που βρίσκονται κάτω από τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας και την απειλή της απόλυσης. Με τους άνεργους οικοδόμους, τους απολυμένους, τους ελαστικά απασχολούμενους, τους νέους που ψάχνουν -μάταια- για κανένα μεροκάματο.
Να ενώσουμε τον αγώνα μας με τους 400 εργάτες της Χαλυβουργίας που δίνουν εδώ και ένα μήνα μια μεγάλη ταξική απεργιακή μάχη ενάντια στη δραματική μείωση του μεροκάματου και τις απολύσεις.
Να πυκνώσουμε τις γραμμές της ογκούμενης αγανάκτησης των λαϊκών οικογενειών που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ, αρνούνται να ζουν στη φτώχια και την εξαθλίωση, οργανώνονται και αγωνίζονται.
Να αντισταθούμε στην εφεδρεία και τις απολύσεις, στην περαιτέρω μείωση των μισθών, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στους απανωτούς φόρους, στην εργοδοτική τρομοκρατία, στην κρατική καταστολή.
Ναι, δεν κατορθώσαμε μέχρι τώρα να σταματήσουμε την καταιγίδα των βάρβαρων μέτρων. Όμως οι μαζικές κινητοποιήσεις του Ιούνη και πολύ περισσότερο αυτές του Οκτώβρη, ταρακούνησαν το πολιτικό σκηνικό, επιτάχυναν πολιτικές επιλογές (κυβερνητικές ευθύνες σε ΝΔ-ΛΑΟΣ, συνεργασίες) που κρατιόταν σαν εφεδρείες και κατέδειξαν ένα μόνο μέρος από τη δύναμη που μπορεί να έχει ο λαός όταν αγωνίζεται.
Ναι, είναι μακρύς ο δρόμος. Όμως δύο πράγματα είναι ολοφάνερα. Το ένα προς τα πού πηγαίνουν τα πράγματα και το άλλο τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Οι Τροϊκανοί του ΔΝΤ και της ΕΕ, τα ξένα και ντόπια αφεντικά αλωνίζουν και χαράζουν πολιτικές, επιβάλλουν κυβερνήσεις που θα υλοποιούν τις εντολές τους, δημιουργούν συνθήκες γενικευμένης φτώχιας, ανεργίας και εξαθλίωσης. Και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς. Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να το κάνουμε. Αρκεί να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να στήσουμε τα δικά μας όργανα πάλης. Τα ενεργά, ταξικά σωματεία, τις επιτροπές και πρωτοβουλίες σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στις πόλεις. Το δικό μας Μέτωπο Αντίστασης και Αγώνα.
Προσυγκέντρωση 10:00 π.μ. έξω από τη Νομαρχία
τηλ. επικοιν. 6937683076, 6972872216, 6944788029

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου