Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Προς τους απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας.


«ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΑΣ»*

Παρά την «εκκωφαντική» σιωπή των αστικών μέσων παραπληροφόρησης, η φωνή σας, η γροθιά σας, ο μακρόχρονος απεργιακός αγώνας σας φτάνει σε κάθε γωνιά της χώρας, γεμίζοντας όλα τα λαϊκά στρώματα με ελπίδα και περηφάνια.
Ξέρετε κι εσείς, όπως ξέρουμε όλοι μας, ότι ο αγώνας σας είναι αγώνας συνολικά της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, ολόκληρης της κοινωνίας, που στενάζει κάτω από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, την πολιτική του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Ο ανυποχώρητος ταξικός αγώνας σας, γίνεται παράδειγμα και οδηγός για τους αγώνες που πρέπει να ξεσπάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς. Αγώνες δίκαιοι και αναγκαίοι, αγώνες για επιβίωση και αξιοπρέπεια.
Γιατί ξέρουμε ότι οι δυνάμεις της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, που μας θέλουν σκυφτούς και αδύναμους, υποταγμένους και ανοργάνωτους, δεν θα σταματήσουν την επίθεσή τους αν δεν τη σταματήσουμε εμείς.
Ήρθε πλέον η ώρα συντονισμένα, ενωμένοι σα μια γροθιά να προστατεύσουμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Εργασία, αξιοπρέπεια, ζωή. Οι εργαζόμενοι να πάρουμε τη ζωή και τη δουλειά μας στα χέρια μας!
Η μάχη σας είναι πολύ σημαντική. Γιατί «αν δε περάσουν τα μέτρα στη Χαλυβουργία και σπάσουν τα μούτρα τους τίποτα δε θα είναι όπως πριν και για τα υπόλοιπα εργοστάσια»
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης, σαν ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον σκληρό, δίκαιο και ελπιδοφόρο αγώνα σας, οργάνωσε το Σάββατο 17/12 καμπάνια ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης και συγκέντρωσε 437 ευρώ.
 Ο αγώνας σας είναι πρωτοπόρος και δείχνει το μόνο δρόμο στους απανταχού εργαζομένους!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ


*τα χρηματα θα δοθουν στις επομενες μερες στους απεργους απο συναγωνιστη που θα παρεβρεθει εκει μαζι με το παρον ψηφισμα.








1 σχόλιο:

  1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας χαιρετίζει θερμά όσους συναγωνιστές και συναγωνίστριες συμμετείχαν στη χθεσινή κινητοποίηση ενάντια στην ανεργία, τα χαράτσια και τη κοινωνική καταστροφή, όπως και τις συλλογικότητες ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ Χ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ & ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΡΜΙΤΑ που με δικό τους κάλεσμα για αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών, έγινε δυνατό να πραγματοποιηθεί ο έρανος μέσα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και να συλλεχθεί ένα σημαντικό ποσό που θα σταλεί στους απεργούς του Ασπρόπυργου.

    Παρά τις χθεσινές δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ένα τμήμα του πολιτικού προγραμματισμού επετεύχθη μόνο και μόνο γιατί στο μυαλό μας είχαμε ότι με τον ίδιο χιονιά οι εργάτες της χαλυβουργίας, της ΚΟΝΤΙ, εκατοντάδες άστεγοι της πόλης, άνεργοι και φτωχοί που παγώνουν μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, κάνουν το δικό τους αγώνα και ζουν το δικό τους δράμα. Αυτά γέμισαν με φλόγα και τη δικιά μας καρδιά για να πραγματοποιήσουμε την πορεία και τον έρανο αλληλεγγύης μέσα σε συνεχή βροχή, αέρα και παγωνιά.

    «Είμαι μητέρα τριών παιδιών και γυναίκα εργάτη στο μέταλλο», είπε μια γυναίκα δίνοντας τη δικιά της συνεισφορά για τους απεργούς. Μια νέα συλλογική αντίληψη γεννά η εποχή της κρίσης.
    Μια συλλογική αντίληψη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις διμοιρίες ΜΑΤ και άντρες της ασφάλειας Βόλου που ακολουθούσαν την μικρή πορεία που καθ΄ οδόν ζητούσε χρήματα για τον έρανο ανάμεσα σε ασπίδες, κράνη και ασυρμάτους.

    Η εικόνα της κοινωνίας που απεξαρθρώνεται συμπληρώνεται από ανθρώπους που στα μάτια τους φαινόταν η αλληλεγγύη στο σκοπό αλλά και η άδεια κυριολεκτικά τσέπη, μαζί με μικρομαγαζάτορες που η είσοδός μας στα καταστήματά τους για τον έρανο ήταν η πρώτη φορά που κάποιος άνοιγε τη πόρτα του μαγαζιού τους αυτό το παγωμένο απόγευμα.

    Οι δρόμοι είναι κοινοί.
    Οι δρόμοι είναι για την ελευθερία.


    Αλληλεγγύη, οργάνωση, εξέγερση και ανατροπή όσων μας κλέβουν τη ζωή.
    22 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011
    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»
    http://denplirono-anatropi.blogspot.com/
    epitropi.agona.thessalias@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή