Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Οι Σημερινές Εξελίξεις από τον Αγώνα των Χαλυβουργών

 αναδημοσιευση απο παραλληλογραφο

Άκαρπη για μία ακόμη φορά η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας

Σύμφωνα με το newsit, oι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν από τις 13:00 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο διανύοντας την 65η ημέρα της απεργίας τους ζητώντας την επαναπρόσληψη 50 απολυμένων συναδέλφων τους και την επιστροφή όλων στην 8ωρη εργασία. Για αρκετή ωρα παρέμεινε κλειστή η Πειραίως ενώ λίγο μετά τις 14:45 ο δρόμος άνοιξε αφού η συνάντηση τους με τον υφυπουργό δεν έβγαλε αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενώ αύριο θα πάνε στον Βόλο για να κλείσουν το εργοστάσιο που υπάρχει στην περιοχή.

Αδιάλλακτη η εργοδοσία

Όπως μας πληροφορεί το blog Αντιγειτονιές ήδη από χθες η εργοδοσία άρχισε να “στέλνει” τα μηνύματά της προειδοποιώντας τους απεργούς ότι η στάση τους θα οδηγήσει σε “αναδιάρθρωση” του εργοστασίου με απολύσεις, αν όχι σε κλείσιμο. Τα ίδια επανέλαβαν και σήμερα στη τριμερή. Οι εκπρόσωποι – νομικοί σύμβουλοι του Μάνεση προσήλθαν χωρίς πρόταση, ενώ το υπουργείο τους πρότεινε επαναπρόσληψη των 50 με κρατική επιδότηση χωρίς όμως να γίνουν απολύσεις για 18 μήνες. Δεν απάντησαν με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν ενήμεροι και ακολούθησε μια προκλητική τοποθέτηση σε σχέση με την απεργία όπου κατηγόρησαν τους εργάτες ότι θέλουν να κλείσουν το εργοστάσιο.
Αυτό εξόργισε τους απεργούς οι οποίοι έλεγαν ότι ενώ προσπάθησαν να είναι διαλλακτικοί η εργοδοσία σκληραίνει τη στάση τους. Δεν τους μένει πλέον κανένας άλλος δρόμος από τα να συνεχίσουν απαιτώντας 5νθήμερο – 8ωρο και επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων τους.
Να θυμίσουμε πως οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία βρίσκονται στην 65η ημέρα απεργίας, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των 50 απολυμένων συναδέλφων τους, την εκ περιτροπής απασχόληση και την ανάκληση της μείωσης μισθών, στην οποία έχει προχωρήσει μονομερώς η επιχείρηση. Στις 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί Παναττική Απεργία συμπαράστασης στον Αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας για την οποία έχουν λάβει απόφαση τα εργατικά κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου και Θριασίου. 

περισσοτερα εδω

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
    Στη σημερινή συνέλευση της "Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας" αποφασίστηκε η συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση - κινητοποίηση που γίνεται αύριο για τους απεργούς Χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου, στην πλ. Πανεπιστημίου, από σωματεία της πόλης.

    Η Επιτροπή μας καλεί σε προσυγκέντρωση Πέμπτη, 5/1/2012, 6.00μμ, στην πλ. Ελευθερίας, Βόλος.

    Να είμαστε όλοι/ες εκεί. Η υπόθεση της Χαλυβουργίας, της Κόντι κι όλων των αγωνιζόμενων εργατών είναι και δική μας και οι αγώνες μας κοινοί.

    Νίκη στους απεργούς Χαλυβουργούς!

    4/1/2012
    Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ"
    http://denplirono-anatropi.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή