Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 7/2

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

Γενικός απεργιακός ξεσηκωμός παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ενώ η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ετοιμάζεται να τσακίσει και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα, ρίχνοντας τους εργαζομένους σε μια κατάσταση που λίγο διαφέρει από την δουλεία. Ενώ οι ανεργία με τα επίσημα στοιχεία είναι στο 20% και όσον αφορά τους νέους φτάνει μέχρι και το 47%. Το σύστημα υγείας βρίσκεται σε καθεστώς διάλυσης, αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα υποσιτισμού παιδιών στα σχολεία. Το φαινόμενο των νεόπτωχων και των αστέγων στην Αθήνα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι απολύσεις συνεχίζονται και τα αφεντικά με την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων με όπλα την τρομοκρατία της ανεργίας και τον ξεπουλημένο κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό προσπαθούν να επιβάλουν περαιτέρω υποτίμηση των ζωών και της εργασίας μας. Τα χαράτσια, οι φόροι, οι αυξήσεις των τιμών λεηλατούν το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων. Όλος ο δημόσιος πλούτος  και οι παραγωγικές υποδομές ξεπουλιούνται.  Και όλα τα παραπάνω βαφτίζονται σωτηρία από την χρεοκοπία. Λες και δεν έχει ήδη χρεοκοπήσει ο λαός, η εργαζόμενη πλειοψηφία και οι νέοι.
Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα. Το βαρέλι αυτό δεν έχει πάτο. Μια απάντηση μόνο υπάρχει απέναντι στη βύθιση στον κοινωνικό μεσαίωνα που ετοιμάζουν. Να τους πούμε πως δεν πάει άλλο, να βάλουμε φραγμό στις ορέξεις τους. Να τους πούμε πως αυτή την σωτηρία δεν την θέλουμε, γιατί είναι η σωτηρία των κεφαλαίων τους και του σάπιου συστήματος που διαχειρίζονται. Ενός συστήματος που πετάει τις ζωές της κοινωνικής πλειοψηφίας στα σκουπίδια και που το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η συνέχιση της συγκράτησης του ποσοστού κέρδους του κεφαλαίου σε υψηλά επίπεδα και της απομύζησης του κοινωνικού πλούτου που εμείς παράγουμε. Πρέπει επιτέλους να στείλουμε το μήνυμα: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Την σωτηρία μας μόνο εμείς μπορούμε να την πετύχουμε μέσα από τα δικά μας χέρια, οργανώνοντας την αντίσταση και την αλληλεγγύη μας μέσα από δομές λαϊκής/κοινωνικής αυτοοργάνωσης. Ξαναπαίρνοντας στα χέρια μας ή φτιάχνοντας νέα, ταξικά σωματεία που δεν θα παζαρεύουν την εξαθλίωση μας, αλλά θα εκπροσωπούν τα δικά μας συμφέροντα Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ανυποχώρητο αγώνα μέχρι να τους ανατρέψουμε, όπως το κάνουν οι χαλυβουργοί στον Ασπρόπυργο, οι εργάτες στο Λουκίσα,  στην 3Ε εκτυπωτική και σε τόσες άλλες επιχειρήσεις. Μαζικά και αποφασιστικά Είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα για να φτάσουμε στο να μην μας κλέβει κανείς τον πλούτο που παράγουμε.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ
Ενάντια στο μισθολόγιο της φτώχειας, την κατάργηση της περίθαλψης, τις απολύσεις, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7/2 10:00 π.μ. , ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

http://prwtovouliaantistasisxanthis.blogspot.com/   prwtovouliaantistasisxanthis@gmail.com         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου