Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΗ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα.
Την ώρα που τα απανωτά μνημόνια έχουν φτάσει το λαό και τη νεολαία στα όρια της εξαθλίωσης, η τρομοκρατία φαντάζει η μόνη διέξοδος για ένα σύστημα που δε διαθέτει άλλα ανθρώπινα προσωπεία. Ήδη εδώ και μέρες προσπαθούσαν διακαώς να στήσουν σκηνικό τρόμου σε ολόκληρη τη χώρα, χρησιμοποιώντας άψογα τα ΜΜΕ και την ακροδεξιά “υστερία”. Γνωρίζουν ότι έχουν απέναντί τους το σύνολο του εργαζόμενου λαού, των άνεργων και της νεολαίας. Γι αυτό προσπαθούν να προστατευτούν με κάγκελα, κλούβες και καταστολή.
Το ίδιο έργο είδαμε και στη πόλη μας. Το αστυνομοκρατούμενο κέντρο της πόλης, οι στημένες κάθετα κλούβες σε κεντρικό δρόμο, οι δεκάδες ασφαλίτες/ΜΑΤ που βρίσκονταν σε κάθε γωνία του δρόμου, η περίφραξη της πλατείας Ελευθερίας, δύο επιθέσεις στο μπλοκ της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για να μην πλησιάσει στον κόσμο (που απέτυχαν) και η επί τις ουσίας απαγόρευση οποιασδήποτε διαδήλωσης, δείχνουν με το πιο ξεκάθαρο τρόπο το σκοπό τους. Θέλουν να πνίξουν την όποια φωνή αντιστέκεται.
Σε όλα αυτά τους απαντάμε:
•    Δε τρομοκρατούμαστε. Ξέρουμε πως η μόνη ελπίδα που μας έχει απομείνει βρίσκεται στους δρόμους. Ξέρουμε πως δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε εμείς. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, σαν Πρωτοβουλία Αντίστασης καλέσαμε ανοιχτά και μαζικά το λαό της πόλης σε συγκέντρωση και πορεία. Κόντρα στο κλίμα της απαγόρευσης και της τρομοκρατίας. Για να δώσουμε λαϊκό, αγωνιστικό χαρακτήρα στην 25η Μάρτη, τέτοιον που της πρέπει πραγματικά. Για να δώσουμε συνέχεια στους αγώνες μας.
•    Είμαστε βέβαιοι, πως τα μέτρα (αστυνομοκρατία) που πάρθηκαν καθόλου έκτακτα (όπως ανακοίνωσαν) δεν θα είναι. Απεναντίας, όσο η επίθεση βαθαίνει, τόσο πιο μόνιμο χαρακτήρα θα έχουν.
•    Συνεχίζουμε. Μόνο μέσα από το μαζικό, ανυποχώρητο και με διάρκεια αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή, μέσα από κάθε μάχη στους δρόμους μπορούμε να νικήσουμε.  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου