Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Η επίθεση συνεχίζεται: 
Η ψήφιση του νέου μνημονίου έρχεται να τσακίσει και τα τελευταία  δικαιώματα  και κατακτήσεις  του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας  που έμειναν όρθια από τα προηγούμενα πακέτα μέτρων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.  Η μείωση του κατώτατου μισθού στα 586 ευρώ μεικτά, οι χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, το χτύπημα του επιδόματος ανεργίας, των συντάξεων και συλλογικών συμβάσεων, θέτουν το ζήτημα της επιβίωσης για το λαό σε νέα βάση.
Στη πόλη μας, το ξεπούλημα ή κλείσιμο  της μεγάλης πλειοψηφίας των  εργοστασίων, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων σε όσα από αυτά έχουν απομείνει, η τεράστια ανεργία, η απλήρωτη εργασία, οι εκατοντάδες απολύσεις, το κλείσιμο του ΙΓΜΕ, της εργατικής εστίας, της εργατικής κατοικίας, η αλλαγή εργασιακών σχέσεων στο Καζίνο Ξάνθης και στη ΡΟΔΟΠΗ, η πώληση της ΣΕΚΑΠ, το κλείσιμο της ΔΙΑΝΑ,αλλά και οι εργασιακές συνθήκες στο σύνολο των μικρών επιχειρήσεων,   δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα.
Ας υπολογίσουμε στο μέτρημα και την προσπάθεια δημιουργίας ΕΟΖ (Ειδικής Οικονομικής Ζώνης) στη περιοχή μας (ΒΙΠΕ Ξάνθης). Τι σημαίνει ΕΟΖ; Σιδερόφρακτες οικονομικές ζώνες της απόλυτης εκμετάλλευσης για όσους δουλεύουν, ενώ ο απόλυτος παράδεισος για τους ξένους και ντόπιους κεφαλαιοκράτες. Μια νέου τύπου (αλλά καθόλου καινούρια) αποικιακή σύμβαση, στις οποίες προσφέρεται  γη και ύδωρ  στο κεφάλαιο. Θα μετατρέψουν τον τόπο μας σε ένα απέραντο σκλαβοπάζαρο εργασιακών συνθηκών από άλλη εποχή.

Ο αγώνας πρέπει να ενταθεί. Βλέποντας  την κατάσταση να τρέχει όλο και πιο γρήγορα προς τον εργασιακό μεσαίωνα, τις συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) να κοιτούν αδιάφορα τους εργαζόμενους να χάνουν το ένα μετά το άλλο δικαιώματα δεκαετιών, τις ηγεσίες των εργοδοτικών – κυβερνητικών σωματείων να ξεπουλάν ακόμη και τις σκέψεις για μάχες ενάντια στην εργοδοσία, πιστεύουμε ότι η μόνη απάντηση, η μόνη διέξοδος  βρίσκεται στους δρόμους και στους αγώνες.
Να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας. Γιατί  δεν  πρέπει να μείνει  κανένας μόνος απέναντι στην επίθεση τους. Κανένας μόνος απέναντι στην απόλυση, την εργοδοτική τρομοκρατία, την μείωση των μισθών. Κανένας άνεργος μόνος απέναντι στην εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση. 
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης καλεί όλους τους εργαζόμενους της πόλης, στο ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα και τους άνεργους, σε μια ευρεία ανοιχτή σύσκεψη για να συντονίσουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι στην επίθεση. Να κουβεντιάσουμε τα προβλήματα, τους προβληματισμούς,  την αναγκαιότητα τ συλλογικού αγώνα.
Πιο οργανωμένα, πιο αποφασιστικά γιατί τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται. Γιατί δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΣΗ 16/3 ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου