Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Συγκέντρωση των Χαλυβουργών στο υπουργείο Εργασίας

 αναδημοσίευση απο alterthess



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν λίγο πριν από τη μία σήμερα το μεσημέρι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας.Οι απεργοί που έχουν υπερβεί τους 4 μήνες απεργίας, και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας ,Γιώργο Κουτρουμάνη, ο οποίος όμως ήταν στη Βουλή.


και απο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

 Μην καρτεράτε να λυγίσουμε, ούτε για μια στιγμή» ήταν το μήνυμα που ξαναέστειλαν σήμερα οι απεργοί Χαλυβουργοί στην 162η μέρα των κινητοποιήσεών τους.
Σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Ομόνοια, μαζί με τις οικογένειες τους και ακολούθησε πορεία στην βουλή ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος όμως απουσίαζε.

Οι Χαλυβουργοί δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους απέναντι στην αδίσταχτη εργοδοσία η οποία με την στήριξη τους κράτους κάνει τα πάντα να τους τρομοκρατήσει και να καθυποτάξει τον αγώνα τους. Εκμεταλλευόμενη τον νόμο περί «αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων» προχωράει κάθε μήνα στην απόλυση του 5% των εργαζομένων –οι απολύσεις έχουν φτάσει τις 104 συνολικά- ενώ στο κενό έπεσε η προσπάθεια της δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού. 

Είναι επόμενο να υπάρχει μια κούραση μετά τόσες μήνες αγώνα και μια δύσκολη κατάσταση για τους απεργούς αφού τα χρέη και οι οικονομικές δυσκολίες τους έχουν πνίξει. Οι ίδιοι όμως δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την πλήρη δικαίωση των αιτημάτων τους. Στον αγώνα τους επίσης ατσαλώνονται από την συγκλονιστική αλληλεγγύη  που εκφράζεται στον αγώνα τους με κάθε τρόπο, και όχι μόνο από τους Ελληνες εργαζόμενους. Την περασμένη βδομάδα Γαλλικά εργατικά συνδικάτα, έστειλαν στους απεργούς 17 τόνους τροφίμων, ενώ σημαντική είναι η βοήθεια που δέχονται από σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ τα οποία διακινούν κουπόνια οικονομικής ενίσχυσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου