Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
Το τελευταίο διάστημα σημειώνονται πανελλαδικά σποραδικές προσπάθειες της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα!! Χωρίς να λογαριάζουν τίποτα, άνεργους, άρρωστους, ανήμπορους, βυθίζουν στο σκοτάδι νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι.
Παράλληλα απειλούν με κατασχέσεις μισθών για τα απλήρωτα χαράτσια και αναγγέλλουν νέες αυξήσεις στο ρεύμα έως 35%. Την ίδια στιγμή που υπουργεία και μεγάλες επιχειρήσεις χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια στη ΔΕΗ, που δίνουν φοροαπαλλαγές στους βιομήχανους, που χαρίζουν δεκάδες δισεκατομμύρια στις τράπεζες, που δίνουν γη και ύδωρ στους εφοπλιστές. Για να αποδείξουν πόσο ταξική είναι η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, που επιβάλλει η ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο.

 
Αναγκάστηκαν, από το Νοέμβρη μέχρι τώρα, να κάνουν τακτικές υποχωρήσεις στο ζήτημα του χαρατσιού. Να μεγαλώσουν το χρόνο αποπληρωμής του και να μην προχωρήσουν σε μαζικές διακοπές ρεύματος. Αναγκάστηκαν, κάτω από την πίεση ενός μαζικού κινήματος ενάντια στο χαράτσι, που απλώθηκε σ’ όλη τη χώρα με επιτροπές αγώνα, λαϊκές συνελεύσεις και δίκτυα αλληλεγγύης.
Όμως, η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ) δεν είχαν ούτε έχουν καμιά πρόθεση να καταργήσουν το χαράτσι. Ούτε έχουν κανέναν ενδοιασμό να βυθίσουν στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Πιστοί στο μονόδρομο του ΔΝΤ, της ΕΕ και του κεφαλαίου, οδηγούν το λαό στην καταστροφή, αφαιρώντας του στοιχειώδεις όρους ζωής. Θέλουν να τον τσακίσουν, αλλά παράλληλα τρομάζουν μπροστά στην έκρηξη της οργής του.
Δεν θα υποταχθούμε!! Μαζικά και οργανωμένα αναπτύσσουμε τον αγώνα μας.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ.
Απαιτούμε:
  • Να γίνεται αποδεκτή η ξεχωριστή πληρωμή μόνο του ρεύματος.
  • Να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα.
Αναπτύσσουμε δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα, που αποτρέπει τη διακοπή ρεύματος, απαιτεί την επανασύνδεση από τη ΔΕΗ, προχωρά σε επανασύνδεση, εφόσον δεν πετύχει τα προηγούμενα.
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΗ, 10:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου