Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΙΟΝΙΟΥ.


Το Σάββατο επιστεφθήκαμε στο εργοτάξιο της "Ιόνια Οδός" στους Τοξότες το οποίο είναι υπο κατάληψη από τους απλήρωτους εργαζόμενους (30 στον αριθμό). Μιλήσαμε με τους εργάτες που είχαν βάρδια στην περιφρούρηση. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 10 μήνες τώρα  και η θέση της εργοδοσίας (πρόκειται για τον επιχειρηματία Γιάννη Μαρούλη) είναι απλά να κάνουν υπομονή. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο εργοτάξιο της Κομοτηνής με περίπου 60 εργαζόμενους.

Στην κουβέντα για το τρόπο που προσπαθούν να οργανωθούν μας ενημέρωσαν πως προσπαθούν να συγκροτήσουν σωματείο μαζεύοντας τις απαιτούμενες υπογραφές.  Σκέφτονται τις επόμενες κινήσεις τους ,όπως για παράδειγμα να βγάλουν ανακοίνωση/πανό στο εργατικό κέντρο, να πραγματοποιήσουν  συγκεντρώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, το  άνοιγμα των διοδίων στην Εγνατία και να ξαναπροσπαθήσουν να ζητήσουν συμπαράσταση στον αγώνα από τους συναδέλφους τους σε άλλα εργοτάξια, όπως στο Δερβένι  και στην Καστοριά.


Σε κάθε περίπτωση η μάχη που δίνουν είνια δίκαιη και αποφασιστική. Δήλωσαν πως θα προσπαθήσουν να φτάσουν ως το τέλος , πως θα εκτιμούσαν την όποια βοήθεια και συμπαράσταση απο σωματεία, επιτροπές εργαζομένων, πρωτοβουλίες κ.λπ. έχοντας παντα στο μυαλό τους πως όλα εξαρτώνται απο το αγώνα και την οργάνωση των ίδιων!

Η αλληλεγγύη είναι το  μεγαλύτερό μας όπλο, ο αγώνας για τα δικαιώματά μας πηγαία  μας δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου