Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας με μπλοκάρισμα των ταμείων στο Δημόσιο Νοσοκομείο Ξάνθης


 
Την Τρίτη 18/12/2012, η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης, πραγματοποίησε παρέμβαση στο νοσοκομείο, με συμβολικό κλείσιμο των ταμείων, συζήτηση και ενημέρωση των ασθενών και του νοσηλευτικού προσωπικού, από τις 8πμ μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Η παρέμβαση είχε αποφασιστεί στην ανοιχτή συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας, που είχε ως θέμα τα παρόντα και μελλοντικά προβλήματα στο χώρο της υγείας. Προβλήματα που εντείνονται με τα απανωτά μνημόνια, τις περικοπές και την αντι-λαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που χτυπάνε διπλά τον κόσμο που έχει ανάγκη νοσηλείας και φαρμάκων.


 Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των μέτρων απαξίωσης της δημόσιας και δωρεάν υγείας βλέπουμε:

- Τα χρήματα για την εισαγωγή στο νοσοκομείο να αυξάνονται
- Η συμμετοχές στα φάρμακα να ανεβαίνουν
- Οι ανασφάλιστοι να είναι παντελώς αποκομμένοι απο την πρόσβαση στην περίθαλψη
- Κλείσιμο/«συγχώνευση» νοσοκομείων
- Ελλείψεις στις προμήθειες φαρμάκων ακόμα και για ευαίσθητες ομάδες όπως νεφροπαθείς και καρκινοπαθείς.
- Καθυστερήσεις/ Μειώσεις από το υπ. Οικονομικών στις πληρωμές των εξόδων λειτουργίας των νοσοκομείων.


 
Και πολλά άλλα  που με δυο λόγια κάνουν το λαό να σκέφτεται δυο φορές πριν αποφασίσει να δεί τα προβλήματα της υγείας του. Να αναγκάζεται να ζυγίζει αν τα χρήματα που του μένουν θα τα ρίξει στον γιατρό, στη θέρμανση, ή στο νοίκι, γιατί όλα μαζί ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ. 

Ο συμβολικός αποκλεισμός των ταμείων έγινε, χωρίς να παρεμποδιστεί η εξέταση των ασθενών, για να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η δημόσια δωρεάν υγεία είναι κεκτημένο και δεν μπορεί να θεωρείται πολυτέλεια. Ούτε επίσης πρέπει να θεωρείται κάτι ουτοπικό, καθώς ισχύει σε πληθώρα χωρών από την Αγγλία και τη Γαλλία, μέχρι την Κούβα και όχι μόνο. Γιατί όταν λέμε δωρεάν, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την περίθαλψή μας την έχουμε ήδη διπλοπληρώσει με φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

  Οι παρεμβάσεις στο θέμα της υγείας θα συνεχιστούν με συνέπεια από την Πρωτοβουλίας Αντίστασης και καλούμε όλο τον κόσμο της Ξάνθης να συμμετέχει στις συζητήσεις και τις δράσεις που θα αποφασίζουμε όλοι μαζί. Γιατί μόνο με μαζική λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση.
Επόμενη συνέλευση το Σάββατο 22/12, 7μμ στο στέκι της Πρωτοβουλίας, Κλεμανσώ και Σκρά γωνία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου