Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ!


Η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης καταγγέλλει την απόπειρα εμπρησμού του ανοιχτού κοινωνικού χώρου Xanadu από θρασύδειλα φασιστοειδή. Ξημερώματα Σαββάτου 22/12 παραβίασαν την πόρτα και επιχείρησαν να τυλίξουν όλο το κτήριο στις φλόγες, βάζοντας φωτιά στην κουζίνα. Η έγκαιρη επέμβαση των γειτόνων απέτρεψε τα χειρότερα, αφήνοντας όμως πίσω πολλές ζημιές. Η επίθεση αυτή δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό, αλλά συνδέεται με τη γενικότερη ένταση της κρατικής καταστολής και την ολοένα αυξανόμενη δράση του παρακράτους και των φασιστών, τις επιθέσεις σε στέκια, καταλήψεις και αγωνιστές. Πρόσφατη είναι η αστυνομική εισβολή και εκκένωση της επί 22 χρόνια κατάληψης της Βίλας Αμαλίας στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα στην πόλη μας, υπάρχει εδώ και κάποιες εβδομάδες η στοχοποίηση του ανοιχτού κοινωνικού χώρου Xanadu από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής μέσα από πρόσφατη ανακοίνωσή τους. Κάτι που δείχνει την πολιτική προέλευση των ατόμων που πραγματοποίησαν την επίθεση. Η απόπειρα εμπρησμού του Xanadu είναι συνέχεια της επίθεσης που δέχτηκε από φασίστες η ΚΕΕΡΦΑ κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής αφισοκόλλησης, χτυπώντας το μειονοτικό δάσκαλο Μηλιαζήμ Τζεμαλή. Είναι επίσης συνέχεια των τραμπουκισμών και των επιθέσεων σε μειονοτικούς και αντιφασίστες, με αποκορύφωμα τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας. Εκείνη τη μέρα, σε μια πραγματικά αστυνομοκρατούμενη πόλη, οι φασίστες χύσανε το ρατσιστικό τους δηλητήριο και τα ναζιστικής προέλευσης ιδεολογήματά τους, στοχοποιώντας με πολύ έντονο τρόπο τη μειονότητα.
Έτσι και αλλιώς η περίοδος που ζούμε χαρακτηρίζεται από τη λυσσαλέα επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του στον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία. Μέσα από τα απανωτά μνημόνια θέλουν να μας οδηγήσουν στην πλήρη εξαθλίωση, τη φτώχεια και την ανεργία. Μας θέλουν χωρίς δικαιώματα, φτηνούς και αναλώσιμους σκλάβους. Μας θέλουν σκυφτούς και φοβισμένους, για να μην αντιδρούμε σε όλα αυτά που προωθούν και μας γυρίζουν πίσω στο μεσαίωνα. Και όταν κάποιοι αντιδρούν και αποφασίζουν να πάνε κόντρα στις πολιτικές τους, τους περιμένει η κρατική καταστολή και τρομοκρατία. Από κοντά και οι συμμορίες των φασιστών για να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά».
Η επίθεση αυτή στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο Xanadu, το μόνο που δεν κάνει είναι να μας φοβίζει. Αντίθετα μας δυναμώνει, μας πεισμώνει για να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά. Με όπλα μας την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, την αντίσταση. Η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία να καταγγείλουν την επίθεση. Να αγωνιστούμε για να μη περάσει η τρομοκρατία, απαντώντας στις φασιστικές επιθέσεις με οργανωμένο και μαζικό τρόπο, για να κόψουμε τον αέρα των παρακρατικών συμμοριών.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
(Στέκι της Πρωτοβουλίας, Σκρά και Κλεμανσώ γωνία, είσοδος στο μεγάλο πεύκο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου