Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Η καταστολή, η τρομοκρατία, η αντιδραστικοποίηση του κλίματος, αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή του πολιτικού συστήματος.  Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ εξαφανίζουν κάθε δικαίωμα και κατάκτηση του λαού και της νεολαίας, η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, η περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και η καταστολή φαντάζει η μόνη διέξοδος για αυτούς.
Οι 4 ωμές επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους (ΑΣΟΕΕ, Βίλα Αμαλίας, Σκαραμαγκά, Λέλα Καραγιάννη) , μέσα σε 25 μέρες, όπως επίσης η παρακρατική επίθεση στο κοινωνικό χώρο Ζαναντού στη πόλη μας, αποτελούν μια νέα εξέλιξη στη συνολικότερη προσπάθεια φασιστικοποίησης της κοινωνικής  ζωής. Ίσως τέτοιες  επιθέσεις να θυμίζουν εξιστορήσεις του μαύρου παρελθόντος της χώρας μας. Πολύ περισσότερο όμως θέλουν να χτίσουν ένα νέο, αλλά συγχρόνως πολύ παλιό φόβο. Τον φόβο απέναντι στη παντοδυναμία του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, του κράτους και των δυνάμεων καταστολής, του «ορθού λόγου» των ΜΜΕ και του αποπροσανατολισμού. Θέλουν να σπείρουν την υποταγή, να εμπεδώσουν το σκύψιμο του κεφαλιού.

Θέλουν να χτίσουν ένα «νέο» κράτος. Πιο τρομοκρατικό, πιο φασιστικό. Η απεργία, η διαδήλωση, η διαμαρτυρία θα ονομάζεται «φορέας ανομίας» και θα πατάσσεται με συνοπτικές διαδικασίες. Η εισβολή πριν από τα Χριστούγεννα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το σπάσιμο της απεργίας των εργολαβικών εργαζομένων, η καταστολή της μεγάλης απεργίας των χαλυβουργών ένα χρόνο πριν, όπως και η κήρυξη παράνομης της απεργίας στις μεταφορές στην Αθήνα αυτές τις μέρες,  η επιστράτευση των εργαζομένων και η εισβολή των ΜΑΤ, δείχνουν το δρόμο.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, έχουμε να πούμε πως δε τρομοκρατούμαστε. Αντίθετα τέτοιες επιθέσεις μας δυναμώνουν, μας πεισμώνουν για να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά. Το ίδιο καλούμε να φωνάξουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι μετανάστες. Με όπλα μας την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, την αντίσταση να απαντήσουμε με μαζικό και αποφασιστικό τρόπο στο φασισμό, τη κρατική καταστολή, τις παρακρατικές συμμορίες.

·        ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ,ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ,ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ
·        ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΕΝΝΑ
·        ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
(Στέκι της Πρωτοβουλίας, Σκρά και Κλεμανσώ γωνία, είσοδος στο μεγάλο πεύκο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου