Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης καταγγέλλει την επιστράτευση των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ και την επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων, τα χαράματα της Παρασκευής.
Ο αγώνας των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και σε όλα τα ΜΜΜ είναι ένας δίκαιος αγώνας. Ένας αγώνας ενάντια στη λεηλασία των -ήδη συρρικνωμένων- μισθών τους και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Είναι ένας αγώνας ενάντια σε μια πολιτική που οδηγεί συνολικά το λαό στην εξαθλίωση, που θυσιάζει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό τις ζωές μας στο βωμό των συμφερόντων της ΕΕ και του ΔΝΤ. Γι’ αυτό είναι αγώνας που αξίζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλων μας!
Μπροστά στο φόβο η απεργία στο ΜΕΤΡΟ να γίνει η σπίθα για να διευρυνθεί το αγωνιστικό απεργιακό μέτωπο, η κυβέρνηση της τρόικας, με την αμέριστη συμβολή των καλοπληρωμένων δημοσιογράφων των ΜΜΕ επιτέθηκε αρχικά με χυδαία ψέματα για δήθεν υψηλόμισθους που στρέφονται κατά των ανέργων και των υπόλοιπων εργαζόμενων.

Και όταν η επιχείρηση αυτή απέτυχε, ήρθε η ώρα της ωμής επέμβασης: Η κήρυξη της απεργίας παράνομης, η επιστράτευση των απεργών και ο εκβιασμός των απολύσεων και των συλλήψεων και η ωμή επέμβαση δεκάδων διμοιριών των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.
Αυτή η τρομοκρατική επιχείρηση, είναι η φυσική συνέχεια της ολοένα και εντονότερης φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Των εισβολών σε κοινωνικούς χώρους, της καταπάτησης του πανεπιστημιακού άσυλου, της «μηδενικής ανοχής» σε κάθε χώρο, κοινωνική ή πολιτική ομάδα που αντιστέκεται.
Έχει φανεί πλέον, ειδικά τους τελευταίους μήνες, ότι μία μόνο πολιτική μπορεί και θέλει να εφαρμόσει αυτή η κυβέρνηση. Την πολιτική του τρόμου και της καταστολής. Γιατί γνωρίζει ότι η οργή και η απόγνωση από την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων θα οδηγήσουν, αργά ή γρήγορα, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους φτωχούς που καθημερινά πολλαπλασιάζονται σε καθολική αντίσταση.
Η ΠΑΞ εκφράζει την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ. Ο αγώνας τους πρέπει να στηριχθεί παντού. Εργατικές συλλογικότητες, πολιτικές κινήσεις, πρωτοβουλίες πόλεων και γειτονιάς και άλλοι φορείς να στήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης. Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας, να τις συντονίσουμε και να τις μετασχηματίσουμε σε ένα μέτωπο ανατροπής της πολιτικής της ανεργίας, της φτώχιας και της κρατικής καταστολής.
ü  Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει! Κάτω η κρατική τρομοκρατία !
ü  Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
ü  Κάτω η πολιτική της φτώχιας, της ανεργίας και της καταστολής!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
http://prwtovouliaantistasisxanthis.blogspot.com/   prwtovouliaantistasisxanthis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου