Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αντώνης Σαμαράς: Θα μειωθεί ο μέσος μισθός!


Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα το «Γλείψιμο, γιατί χρωστάμε παντού» ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαίωσε τον κόσμο της εργοδοσίας, αλλά και τους ξένους και έλληνες επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν κοψοχρονιά κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, πως μέχρι το τέλος του 2013 θα υπάρξουν μεγάλες και σημαντικές μειώσεις στους μισθούς.
Στη συνέντευξη του ο πρωθυπουργός εξήγησε πως η κυβέρνηση έχει στήσει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με τον κατώτερο μισθό των 586 ευρώ, που αφορά νεοεισερχόμενους και ανειδίκευτους στην αγορά εργασίας. «Πουλάμε παπά φίλοι μου και δίνουμε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα μειώσουμε τον κατώτερο μισθό, των 586 ευρώ, οπότε πιάνουμε μαλάκα τον κόσμο, ενώ την ίδια στιγμή προετοιμάζουμε την απόλυτη προσαρμογή του μισθολογικού κόστους της Ελλάδας στις συνθήκες της νέας εποχής» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου της «Γλείψιμο, γιατί χρωστάμε παντού» για το τι πάει να πει «προσαρμογή» και «νέα εποχή», ο πρωθυπουργός απάντησε πως η κυβέρνηση του, με τη στήριξη του Ευάγγελου και του Φανούρη, εγγυάται πως μέσα στο 2013 θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μειωθεί ο μέσος μισθός, που σήμερα είναι περίπου διπλάσιος από τον κατώτερο. Βασικό βήμα, όπως είπε, είναι μέχρι τον Ιούνιο, ο κατώτερος μισθός να αποτελεί περίπου το 70% του μέσου και έτσι, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014, όπου το επικαιροποιημένο μνημόνιο προβλέπει «αναθεώρηση» του κατώτερου, αυτή να γίνει ως εξής: Ο κατώτερος μισθός των 586 ευρώ θα μετονομαστεί σε «εθνικό μισθό» με τον οποίο θα αμείβονται όλοι οι εργαζόμενοι. Από εκεί και πέρα, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, όποιος επιχειρηματίας θέλει να δίνει κάτι παραπάνω, δικαίωμα του…
Σχολιάζοντας τη γενική απεργία της Τετάρτης, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως και στη γερμανική κατοχή κάποιοι αντιδρούσαν, οπότε και τώρα είναι λογικό μία μικρή μειοψηφία τεμπέληδων και ανίκανων να επιμένει στην υπεράσπιση των προνομίων της, αδιαφορώντας για τη σωτηρία των πλουσίων αυτής της χώρας.
Δαιμόνια δικός σας,
Πίκος Απίκος
αναδημοσίευση από alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου