Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Μας θέλουν σκυφτούς, φοβισμένους, απελπισμένους Μας φοβούνται ορθούς, οργανωμένους, αλληλέγγυους


Φοβούνται το χέρι του κάθε απόκληρου, όταν αντί να απλώνεται για ελεημοσύνη, σφίγγεται σε γροθιά για αντίσταση. Φοβούνται το λαό, που αντί να στέκεται μοιρολατρικά, οργανώνεται και διεκδικεί δουλειά και αξιοπρεπή μισθό, φαγητό, ρεύμα, θέρμανση, υγεία και σχολείο για τα παιδιά του.
Γι αυτό με «πυγμή και αποφασιστικότητα» στήνουν μια «νέα κατάσταση». Νόμιμη και ασφαλή για αυτούς που κατέχουν και αυγατίζουν τον πλούτο. Τους λίγους μεγιστάνες των πολυεθνικών και των οφσόρ εταιρειών. Τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους κεφαλαιοκράτες, ντόπιους και ξένους. Νόμιμη και ασφαλή γι αυτούς που ρυθμίζουν τα πράγματα στην περιοχή. Την Ε.Ε τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ. Και φυσικά για το πολιτικό προσωπικό που τους εκπροσωπεί, τα αστικά κόμματα και τους κολαούζους τους.

Σ’ αυτή τη «νομιμότητα» δε χωράει ο λαός. Οι απεργοί του ΜΕΤΡΟ που επιστρατεύονται, οι εργολαβικοί εργάτες του ΑΠΘ που συλλαμβάνονται, οι χαλυβουργοί που δέχονται την επίθεση των ΜΑΤ, οι αγρότες που ξεκληρίζονται, οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κάθε τόσο τρώνε βροχή τα χημικά. Δε χωράνε οι κοινωνικοί, πολιτικοί και πολιτιστικοί χώροι, κάθε εστία αντίστασης, οργάνωσης και αλληλεγγύης του λαού, που χαρακτηρίζεται ανομία και καταστέλλεται.
Αυτή η «νομιμότητα» στηρίζεται στον τρόμο της κρατικής καταστολής και στην παρακρατική βία των νεοναζί. Στην αστική δικαιοσύνη που βγάζει παράνομες όλες τις απεργίες, στους νόμους που απαγορεύουν τις «συναθροίσεις», τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις εργασιακών χώρων, δηλαδή κάθε μέσου που έχει στα χέρια του ο λαός για να αντισταθεί στη λαίλαπα των μνημονίων.
Το σύστημα με όλα του τα όπλα επιτίθεται στον «εχθρό λαό» γιατί δεν μπορεί πλέον να τον πείσει ότι «οι θυσίες του πιάνουν τόπο». Να τον πείσει ότι οι δυο και τρεις άνεργοι σε κάθε σπίτι είναι ευλογία, ότι η εκ περιτροπής δουλειά είναι καλύτερη από τη συνεχόμενη και ότι τα 400 € είναι υπεραρκετά για να ζήσει. Ότι η γκαζόλαμπα είναι προτιμότερη από το ηλεκτρικό και η ξυλόσομπα από το καλοριφέρ. Ότι ο άρρωστος δεν πρέπει να έχει δωρεάν γιατρό και φάρμακα και το παιδί θέρμανση στο σχολείο.
Επιτίθεται με όλα του τα όπλα γιατί θέλει να τον καταστήσει ανήμπορο να αντιδράσει. Έρμαιο στις ορέξεις του κεφαλαίου και των ξένων αφεντικών, που θέλουν έρημη χώρα, χέρσα γη και υποταγμένο λαό για να «επενδύσουν», δηλαδή για να καταληστεύουν τον πλούτο και το λαό της χώρας.
Ακόμη χειρότερη ανεργία, ακόμη περισσότερη φτώχια, ακόμη πιο μαζική εξαθλίωση λοιπόν; Ναι, αν ……
Αν δεν καταλάβουμε ότι έχουμε μια μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στο λαό και στο σύστημα συνολικά, που θα καθορίσει το μέλλον μας από δω κι εμπρός.
Αν δεν ξεπεράσουμε και τις τελευταίες αυταπάτες ότι μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στο 2009.
Αν δεν απορρίψουμε κάθε φωνή που μας υπόσχεται εύκολη, γρήγορη, χωρίς θυσίες και χωρίς την καθοριστική συμμετοχή του λαού, λύση.
Αν δε σταματήσουμε να περιμένουμε «σωτήρες» και δεν εγκαταλείψουμε τη λογική της ανάθεσης.
Αν δεν παραμερίσουμε την κάστα εκείνη των εργατοπατέρων που στρογγυλοκάθονται στα γραφεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, με τη βοήθεια των κομμάτων εξουσίας (που τώρα υποτίθεται ότι τους κατηγορούν), μαζί με τις πολιτικές της ταξικής συνεργασίας, της αδράνειας και της υποταγής.
Αν δεν συγκροτήσουμε τα δικά μας όπλα. Τις επιτροπές σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και τις πόλεις, τα δικά μας μαζικά, ζωντανά, ταξικά σωματεία και συλλόγους, τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και αγώνα.
Αν δεν ξεδιπλώσουμε τη δύναμη των συνειδητών, οργανωμένων και αποφασιστικών λαϊκών αγώνων. Αυτών, που μας κληροδότησαν το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, τη σύνταξη και τις άλλες «κοινωνικές παροχές», που τώρα κατεδαφίζονται.
Μόνο αυτοί οι λαϊκοί αγώνες μπορούν να ποτίσουν το έρημο έδαφος που αφήνει στο διάβα του η επέλαση του συστήματος, για να ανθίσει το δένδρο της ελπίδας, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της δουλειάς, της ελευθερίας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της κοινωνικής προόδου.
Ø Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε
Ø Αντίσταση, λαϊκή αυτό-οργάνωση, αλληλεγγύη
Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης
http://prwtovouliaantistasisxanthis.blogspot.com      prwtovouliaantistasisxanthis@gmail.com
Ανοιχτή συνέλευση, κάθε Κυριακή, 7:00 μ.μ.
στο στέκι, Σκρα και Κλεμανσώ γωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου