Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Αναβολή πήρε η δίκη των τριών γυναικών στην Χαλκιδική

Για τις 27 Μαϊου αναβλήθηκε η δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου των τριών γυναικών από τη βορειοανατολική Χαλκιδική, οι οποίες προσήχθησαν την Κυριακή 12 Μαϊου το πρωί κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιούσαν εξήντα γυναίκες στο δάσος Κάκαβος προς τις εγκαταστάσεις της "Ελληνικός Χρυσός".  Η δίκη έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές, την πρώτη μετά από αίτημα των τριών κατηγορουμένων και τη δεύτερη λόγω κωλύματος στο πρόσωπο κάποιων εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.
Σήμερα η δίκη ξεκίνησε γύρω στις μία το μεσημέρι με την κατάθεση ενός αστυνομικού. Ακολούθησε διάλλειμα ενώ μόλις ξαναξεκίνησε η δίκη οι συνήγοροι των γυναικών ζήτησαν αναβολή καθώς ο αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής Β. Χονδρός η κατάθεση του οποίου κρίθηκε απαραίτητη απουσίαζε. Όπως υποστήριξαν οι συνήγοροι ο κ. Χονδρός είχε δώσει προφορική και όχι γραπτή εντολή για την σύλληψη των τριών γυναικών. 
Να υπενθυμίσουμε ότι οι εξήντα γυναίκες είχαν δεχθεί την άγρια επίθεση των ΜΑΤ με αποτέλεσμα δύο από αυτές να τραυματιστούν, η μία στον αυχένα και η άλλη στο χέρι. Η αστυνομία κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσε προχώρησε σε τρεις προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν στη συνέχεια σε συλλήψεις επειδή οι γυναίκες εμπόδισαν δύο οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. να περάσουν. 
Η μία από τις συλληφθείσες κατηγορείται για αντίσταση και εξύβριση ενώ οι άλλες δύο για απείθια, αντίσταση και απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου.  Κάτοικοι της Χαλκιδικής συγκεντρώθηκαν εξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη αλληλεγύης.
πηγή: alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου